Tarieven

Wat je voor fysiotherapie betaalt, hangt grotendeels af van de manier waarop je bent verzekerd. Vanuit de basisverzekering wordt fysiotherapie beperkt vergoed en krijg je te maken met een verplicht eigen risico. De meeste behandelingen zullen echter niet gedekt worden vanuit de basisverzekering. Hier kun je eventueel wel een aanvullende verzekering voor afsluiten. Het aantal behandelingen wat vergoed wordt uit de aanvullende verzekering is afhankelijk van het pakket wat je afgesloten hebt. Dit kunt je zelf in jouw polis nakijken. Wanneer je bij ons op de praktijk bent kunnen wij in de meeste gevallen voor je nakijken wat je precies vergoed krijgt van jouw ziektekostenverzekeraar. Wanneer je geen aanvullende verzekering heeft, dan zult je na de behandeling een nota toegestuurd krijgen. De tarieven zijn hiervoor bepaald in het contract dat wij met jouw zorgverzekeraar afgesloten hebben.

AREY20220701-0117.jpg

Onze praktijk heeft voor 2024 contracten met alle zorgverzekeraars behalve Zorg & Zekerheid. Bent je verzekerd bij Zorg & Zekerheid, dan krijg je slechts een deel van jouw behandeling vergoed. 

 

Wanneer wordt fysiotherapie vergoed vanuit de basisverzekering?

In sommige gevallen wordt fysiotherapie vergoed door je basisverzekering. De regels zijn behoorlijk ingewikkeld. Vraag bij twijfel je fysiotherapeut of zorgverzekeraar om opheldering.

Vergoeding fysiotherapie vanuit de basisverzekering voor kinderen/jongeren tot 18 jaar. Tot 18 jaar worden de eerste 9 behandelingen fysiotherapie sowieso vergoed. Voor de vergoeding van extra behandelingen is toestemming nodig van de zorgverzekeraar.

Tot 18 jaar wordt fysiotherapie voor aandoeningen die op de lijst chronische aandoeningen fysiotherapie staan volledig vergoed. Tot 18 jaar gelden voor artrose aan knie of heup, urineverlies, etalagebenen en ziekenhuisopname dezelfde regels als voor volwassenen.

Vergoeding fysiotherapie vanuit de basisverzekering voor volwassenen

Als je een aandoening hebt die op de lijst chronische aandoeningen staat, wordt fysiotherapie vanaf de 20ste behandeling vergoed vanuit de basisverzekering.

Bij artrose aan knie of heup krijg je eenmalig maximaal 12 behandelingen in 12 maanden vergoed.

Als fysiotherapie onder de basisverzekering valt, betalen volwassenen eerst het eigen risico (als dat tenminste niet al besteed is aan andere zorg). Let op: als de behandeling doorloopt in een volgende kalenderjaar betaal je opnieuw eerst het eigen risico. Voor kinderen en jongeren tot 18 jaar geldt geen eigen risico.

Zitting fysiotherapie € 38,00
Zitting manuele therapie € 48,00
Zitting oedeemtherapie € 48,00
Intake € 48,00
Fysiotherapie zitting aan huis € 50,00
Niet nagekomen afspraak € 30,00
Schriftelijke rapportage aan derden € 80,00
Eindrapportage aan arts kosteloos