Parkinson

Parkinson is een complexe aandoening. Behandeling van de ziekte van Parkinson vraagt om expertise en ervaring. Bart de Leeuw is in onze praktijk gespecialiseerd in het begeleiden en behandelen van patiënten met de ziekte van Parkinson. Hij is ook aangesloten bij het ParkinsonNet. ParkinsonNet is een netwerk waarin zorgverleners samenwerken om patiënten met de ziekte van Parkinson de beste zorg kunnen leveren. Bij ParkinsonNet zijn onder andere neurologen, fysiotherapeuten, ergotherapeuten, logopedisten en verpleegkundigen aangesloten.

De ziekte van Parkinson vraagt altijd maatwerk. Tijdens elk stadium van de ziekte van Parkinson kun je voor informatie of advies op maat terecht bij ons. Waar nodig kunnen we ook fysiotherapeutisch behandelen of begeleiden. De behandeling kan zich onder andere richten op het voorkomen, stabiliseren of verminderen van de problemen tijdens het bewegen. Ook kunnen wij je helpen bij het opbouwen of onderhouden van je conditie en de verbetering van specifieke, dagelijkse activiteiten.
Het is verstandig om naar een fysiotherapeut te gaan als je:
•    wilt leren hoe je met deze ziekte zo goed mogelijk kunt bewegen;
•    het lastig vindt om geregeld aan lichaamsbeweging te doen;
•    vragen hebt over (veilige en passende) lichaamsbeweging;
•    problemen hebt bij ‘normale’ dagelijkse activiteiten zoals lopen, opstaan uit een stoel, omdraaien in bed of in de auto stappen;
•    bang bent om te vallen of (bijna) gevallen bent;
•    pijn hebt, bijvoorbeeld in je nek, rug of schouders.